Зібрання районної Ради директорів підприємств на заводі «Фанплит»

10 листопада відбулося виїзне засідання Ради директорів підприємств промислового комплексу, установ та організацій при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації на чолі із заступником голови адміністрації – куратором промислової галузі району Аллою Загородньою.

Місцем проведення обрано найстаріше з існуючих підприємств Дніпровського району, 107-річного віку заснування – ПрАТ «Фанери та плити», що по вулиці Фанерна, 1, і де вже впродовж 30 років генеральним директором – Палладій Горбатюк.

Спершу, на правах господаря та, згідно порядку денного засідання, першого доповідача, Палладій Миколайович запропонував присутнім оглядову екскурсію виробничих можливостей та інноваційних упроваджень свого заводу, що натепер є провідним у столиці України в галузі деревообробної продукції. Та, як складовий елемент вітчизняної промисловості, «Фанплит» сьогодні також переживає не кращі часи. Втративши вихід на російський ринок, його виробничі потужності наразі задіяні лише наполовину.

Втім, як і раніше, основну складову доходів ПрАТ «Фанплит» складає експорт до багатьох країн: ми бачили стелажі комплектів продукції, спрямованих до Польщі, Румунії, Азербайджану, Словенії та інших країн.

Уже потім, у контексті розгляду питання порядку денного засідання Ради директорів про досвід ПрАТ «Фанплит» у реалізації заходів із енергозбереження, Палладій Горбатюк розповів про впровадження на своєму підприємстві системи газозаміщення енергією спалюваної стружки, що очікувано надасть ефект заощадження у 4 мільйони гривень на рік.

Також завод «Фанплит» запропонував військово-цивільним адміністраціям Донецької та Луганської областей цільове постачання своєї продукції зі 10% знижкою в ціні, проте вже 2 місяці не має щодо цього жодної відповіді.

Голова Ради директорів Микола Курченко із другого питання порядку денного: «Про стан електропостачання промислових підприємств у поточний осінньо-зимовий період» – надав слово заступнику директора з технічного забезпечення ПАТ «Київенерго» Олександру Бемму.

Олександр Володимирович запевнив промисловців, що, як мінімум, на найближчі два місяці планових відключень електроенергії не передбачається. Натомість, залишається актуальним зниження норм енергоспоживання, чого можна досягти, зокрема, через більше переведення робочих циклів підприємств на нічний час, вихідні дні тощо.

Із двох останніх питань порядку денного засідання Ради директорів виступив начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Дніпровської райдержадміністрації Григорій Лобач.

Спершу, Григорій Володимирович запропонував директорам підприємств подати заявки на участь у загальноміській виставці зразків місцевої продукції «Зроблено в Києві», проведення якої заплановано на початок січня 2016 року в МВЦ «Лівобережний», що у Дніпровському районі. Попередньо, кожен район отримає 100 квадратних метрів виставкової площі, тож буде доволі можливості представити себе.

Григорій Лобач також запросив наших промисловців до участі в реалізації в місті Києві пілотного проекту «Система електронних закупівель»: треба лише зареєструватися у відповідній системі, і вже далі користатися нею без меж – а це значно краще, ніж користуватися паперовим обігом інформації.

В обговоренні запропонованих до розгляду питань, окрім вище оголошених осіб, активну участь брали: Наталія Ковалішина – заступник начальника управління промисловості та інноваційної політики Департаменту КМДА, Роман Красножон – начальник Дніпровського відділу Деснянського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби в місті Києві, Анатолій Черненко – голова правління ПАТ «Київський завод «Граніт», Володимир Денис – в. о. голови правління ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту», головний інженер ПрАТ «Фанплит» Ярослав Балич, інші.

 

Замовити зворотний дзвінок



[recaptcha]